Digitale belastingbalie

Vanaf 1 september gebruiken we een ander systeem voor belastingen. Om dit voor te bereiden zetten we in de maand augustus het systeem om. Daarom kunnen we tussen 1 en 31 augustus 2021 geen gegevens verwerken.

Dit betekent dat u langer moet wachten voordat wij reageren op uw aanvraag, verzoek of melding. U kunt in augustus wel de digitale belastingbalie gebruiken voor het regelen van belastingzaken. Houd u er rekening mee dat de informatie is bijgewerkt tot 30 juli 2021. Betalingen en andere wijzigingen die u doorgeeft worden in september verwerkt. Wij vragen hiervoor uw begrip. Heeft u vragen of wilt u meer weten?

Kijk op: www.lelystad.nl/belastingapplicatieIn deze digitale omgeving kunt u snel en gemakkelijk uw WOZ- en belastingzaken inzien en regelen. U kunt bijvoorbeeld:
- uw taxatieverslag inzien
- uw aanslagbiljet gemeentelijke belastingen direct en gemakkelijk betalen via iDeal
- uw rekeningnummer en contactgegevens (e-mailadres en telefoonnummer) wijzigen
- bezwaar maken
- automatische incasso aanvragen, wijzigen of stopzetten
- kwijtschelding aanvragen
- uw hond aan- of afmelden
- betalingen raadplegen

Inloggen met DigiD

De digitale belastingbalie is persoonlijk, hiervoor dient u eerst in te loggen met uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord. Klik op de DigiD afbeelding of op de verwijzing hieronder om in te loggen. U wordt dan doorverwezen naar de beveiligde site van DigiD. Na het inloggen komt u automatisch terug op de beveiligde pagina van de digitale belastingbalie.

Let op! U ziet alleen informatie over zaken die op uw naam staan.


Wat is DigiD?

DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl. Het duurt enkele dagen voordat u uw DigiD thuis ontvangt. Met uw DigiD kunt u bij steeds meer overheidsinstellingen terecht.

Vragen?

Hebt u vragen over het gebruik van de belastingbalie? Neem dan contact op met de gemeente. Het telefoonnummer is 140320.
Meer informatie over WOZ en belastingen vindt u op de website van de Gemeente Lelystad, www.lelystad.nl.